Mardin'in Midyat ilçesindeki Süryaniler, Hz. İsa’nın doğuşunu simgeleyen Yaldo Bayramını coşkuyla kutladı. Kutlama için düzenlenen ayine Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin'in yanı sıra, Müftü Mehmet Şafi Bilik de katıldı.

Hıristiyanlar'ın ilk bayramı olan ve Hz. İsa’nın doğuşunu simgeleyen Yaldo (Doğuş) Bayramı, Midyat'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bayram kutlamaları ilçedeki Mort İşmuni Kilisesi’nde yapılırken, burada düzenlenen ayini Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş yönetti.



Turabdin Metropolit Sekreteri Can Gülten, ayinde barış için dua ettikilerini ifade ederek, "Bugün Hristiyan dünyasının kutladığı Yaldo Bayramı’dır. İsa Mesih'in doğuş bayramını kutluyoruz. Küçükler olsun, çocuklarımız, yaşlılar, 7’den 70’e herkes kilisedeki ayine katıldık. İsa Mesih’in doğuşu nasıl ki dünyaya melekler tarafından barış, kardeşlik ve selamet müjdelendiyse, biz de aynı dileklerle başta ülkemize, bölgemize, Suriye’ye, Irak’a ve tüm Ortadoğu coğrafyasında var olan savaşlar dinsin, kanlar dursun, şiddet dursun, isteğimiz, temennimiz budur. Biran önce ülkemizde ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik egemen olsun" dedi.