Türkiye’nin birçok ilinden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) çağrısıyla Kobani’nin yeniden inşa kampanyası için buluştukları Urfa Suruç’ta bulunan Amara Kültür Merkezi’nde düzenlenen bombalı intihar saldırısında yaralı kurtulan Güneş Erzurumoğlu için dayanışma kampanyası başlatıldı.

generosity.com adresinden kampanyaya katılabilirsiniz.

Suruç Katliamı’ndan ağır yaralı olarak kurtulan ve hala yürüyemeyen Erzurumluoğlu’nun tedavisi için internet üzerinden dayanışma kampanyası başlatıldı.

Erzurumoğlu sosyal medyadan yayınladığı yazıda 14 aydır yürüyemediğini belirterek “İsviçre’de bana istediklerimi verebilecek bir klinik var ama benim onlara istediklerini verebilecek param yok bana yardım eder misiniz” dedi.



Yazının tamamı şu şekilde:

Ayağa kalkmam için elimden tutar mısınız?

Bugün 14 ay oldu. Ben aynı yatakta saatlerce yatalı 14 ay.

Arkadaşlarımın seslerini duymayalı 14 ay oldu.

Ben hep yanında olacağız denilip terk edileli 14 ay oldu.

İki saatten fazla aynı yeri bırak aynı şekilde oturduğum nerde görülmüş.

Normal yürürken zıplamaya başlamayalı saçma sapan anlarda koşmayalı, eve ben geldim diye bağırarak girmeyeli, benim kedim benden korkmaya başlayalı 14 ay oldu.

Bacaklarım uzun diye hava atarken 14 aydır gözlerimin önünde eridiklerini görüyorum.

Geçmeyen bir sürü yara da yanında hediyesi.

Denizde hadi yarışalım ya daha derine gidelim demeyeli 14 ay oldu. Ben şimdi yan odaya dakikalar sonra her yere çarparak geçiyorum. T Shirtümü bile dengemi kaybetmeden giyemiyorum.

Zevkle saatlerce ayna karşısında ağzı açık makyaj yapamayalı 14 ay oldu. Ben daha Urfa yoluna çıkarken şortumu giyip arabayla 10 dakikalık yolu bir saatte oraya buraya girerek insanlara saçma sapan gülerek gitmiştim o gülüş, heyecan solalı 14 ay oldu.

Çığlığımla yer gök inleten ben iki cümleden sonra nefes nefese kalıyorum. Kuzenimle aynı tonda kahkaha atıp birbirimize bakıp bir daha kahkaha atamayalı 14 ay oldu.

Elbisemi giyip kumsalda gezmeyeli, yazı yazmayalı, gerçekten iyi olmayalı, kimsesiz kalalı, iyi misin diye yanıma gelip insanları ben teselli edeli 14 ay oldu. İçimdeki değişmeyen söküp alamadığınız şey ise inancım bağlılığım!

Evet yürüyeceğim tamam belki koşmayacağım ama kimse olmadan üç adımda nefes nefese kalsam da yürüyeceğim.

Yer gök inlemese de kahkahalar atacağım göğsümde bir ağrı olsada. Tek başıma dışarı çıkabileceğim acaba bir aksilik olur mu demeden beş yılda geçse on yılda geçse yaşlansamda bir günlüğüne bile olsa yapacağım.

Sinem’le bisiklet süremesem de dengemi kuracağım o beni sürecek inşaatta kiloluk torba taşıyamasam da Suruç’ta katlettiğiniz kanı kanıma canı Canıma karışan yoldaşlarım için hayalimdeki o evi yapacağım.

Ama ben hayattan kopalı dünya güneşin etrafında dönmeye başlayalı 14 ay geçti bir kaç aylık iyileşme şansım var ama size ihtiyacım da var.

İsviçre’de bana istediklerimi verebilecek bir klinik var ama benim onlara istediklerini verebilecek param yok bana yardım eder misiniz?

Hesap Numaraları
Güneş Erzurumluoğlu adına


Dolar Hesabı:
İş Bankası
Şube Adı: İzmit/Kocaeli
IBAN No: TR74 0006 4000 0022 4001 4451 45

TL Hesabı:
İş Bankası
Şube Adı: İzmit/Kocaeli
IBAN No: TR81 0006 4000 0012 4003 4817 33

(Kaynak: Sendika.org)