Suruç katliamını protesto eden 13 memur savunmaları alınmadan görevden uzaklaştırıldı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 11 Nisan'da yaşanan Tendürek provokasyonu ile gündeme gelen ve daha sonra Ağrı'da yaşanan sivil infazları meşru göstermeye çalışan Ağrı Valisi Musa Işın, bu sefer de kamu emekçileriyle uğraşmaya başladı.

Ağrı Valiliği talimatıyla birçok üyesi sürgün edilen KESK bileşeni sendikaların üyeleri hakkında Suruç katliamı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle geçen Cuma günü açılan soruşturmanın ardından jet hızıyla görevden uzaklaştırma cezaları verildi.

Soruşturma kapsamında bugün savunma vermek amacıyla Defterdarlık'a giden KESK'e bağlı SES, Tüm-Bel-Sen ve Tarım Orkam Sen yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 13 kamu emekçisi, Ağrı Valisi'nin talimatıyla görevden uzaklaştırıldıklarını öğrendi.

Yine de savunmaları alınan emekçilere, "Siz neden bu sendikalara üyesiniz?", "Sizi kim topluyor?", "Sendikada ne yapıyorsunuz?", "Size haber veren kim?" gibi ilginç sorular yöneltildi.

Suruç katliamını protesto ettikleri için görevden uzaklaştırılan emekçiler şunlar: "Tarım Orkam Sen MYK üyesi Suzan Kotay, SES Ağrı Şubesi eşbaşkanları Gülistan İçer ve Recep Altındağ, SES Ağrı Şubesi Hukuk Sekreteri Emin Bayram, SES Ağrı Şubesi Mali Sekreteri Dinçer Külçek, Ağrı Tabip Odası Başkanı Ulaş Yılmaz, Tüm-Bel-Sen üyesi Resul Han, SES Doğubayazıt Temsilcisi Sait Doğan, SES Ağrı Şubesi işyeri temsilcileri Berivan Alptekin, Özlem Ayyıldız ve İbrahim Yıldırım ile herhangi bir sendikaya üyelikleri bulunmayan Adem Gizli ve Bayram Yarcı." (DİHA)