Suruç katliamı öncesinde yeterli güvenlik önlemi alınmadığını gerekçesiyle, 2 kamu görevlisi hakkında dava açıldı.

Avukat Kazım Bayraktar, 10 Ekim Ankara Gar katliamı nedeniyle müştekilerin vekili sıfatıyla Urfa, Antep, Kilis, Reyhanlı, Suruç emniyet müdürleri ve diğer yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Suruç Emniyet Müdürlüğüne bağlı kamu çalışanlarıyla ilgili kısım ayrılarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Suruç’ta Kaymakamlığın izin vermesi üzerine Suruç Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amiri Ahmet Oğuz Davarcı ve diğer sorumlu olduğu iddia edilen Ali Koçak hakkında “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla Suruç Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası açıldı.

‘YETERLİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI’

Bayraktar’ın şikayeti üzerine Suruç’taki katliama ilişkin görevi kötüye kullandığı öne sürülen Davarcı ve Koçak hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Suruç katliamının gerçekleştiği gün açıklama yapacak gruba yönelik dışarıdan gelmesi muhtemel saldırılara karşı kişilerin üstlerinde ve eşyalarında önlem araması yapılmadığı ve yeterli güvenlik tedbirini alınmadığı belirtildi.

ALAGÖZ HAKKINDA UYARI YAZISI GELMİŞ

İddianamede yer alan bilgiye göre, katliamdan 40 gün önce Suruç TEM Büro Amirliği’ne bombalama eylemini gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli şahsın kaybolduğu, IŞİD’e katılabileceği ve Suriye’deki çatışma bölgelerine gidebileceği yönünde uyarı yazısı geldi. Çatışma bölgesine yakın olan Suruç TEM Büro Amirliği’nin yeterince tedbir almadığı belirtildi.

SANIK: TAKİBİN DİĞER İLLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKİRDİ

Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın sanıklarından Ali Koçak başka bir suçtan tutuklu bulunuyor. Diğer sanık Ahmet Davarcı soruşturma aşamasında verdiği savunmada,”Bu eyleme gerçekleştiren şahsın takibinin öncelikle başka iller (Suruç’a geldiği Gaziantep ili ve kayıp olduğu Adıyaman ili) tarafından yapılması gerekmektedir. Çünkü şahıs ilçemizde kimse ile temasa geçmemiş ve şahsın elimizde tamamlayıcı herhangi bir fotoğrafı bulunmamaktadır” dedi.

Avukat Bayraktar, Koçak’ın bu ifadesinin başka kamu görevlilerinin de görevi ihmal ve suistimal ettiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.