Suruç Davası’nda tek sanığa ceza verilerek kapatılmasına tepki gösteren aile ve avukatlar, kararı tanımadıklarını belirterek “Suruç’un hesabını soracağız” dedi.

Suruç Katliamı Davası’nda tek tutuklu sanık Yakup Şahin'e müebbet hapis cezası verilerek kapatılmasına aileler ve avukatlar yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Duruşma salonu önünde yapılan açıklamaya aileler, Suruç yaralıları, Suruç İçin Adalet Platformu avukatları, Halkları Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri ve onlarca kişi katıldı.

Açıklamada konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, mahkemenin siyasi bir karar verdiğini belirtti. Kendileri hakkında yaptıkları savunmalardan kaynaklı soruşturma açıldığını hatırlatan Tümüklü, “Kararı biz tanımıyoruz. Mücadelemiz sürecek. Suruç için adalet herkes için adalet talebini her yerde sürdüreceğiz” dedi.

‘DÜŞ YOLCULARI YENİDEN KATLEDİLDİ’

Ardından söz alan HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay da, “Düş yolcuları bugün yine katledildi. Failler yeniden hesap vermedi. Bir kişiye ceza verildi. Fail bir kişi olmadığını biliyoruz, organize bir katliam. Bütün katliam dosyalarında olduğu gibi bugün failler korundu. Roboskî’den Suruç’a Gar katliamda olduğu gibi failler korundu. Bu iktidar cezasızlık politikası ile dosyaların üzerini kapatmak istiyor. 33 düş yolcusunun düşlerini mutlaka gerçekleştireceğiz. Failler bu halka hesap verecek” şeklinde konuştu.
Açıklamada “Suruç için adalet herkes için adalet”, “ Suruç’un hesabını soracağız” sloganları ile son buldu.

Kaynak: MA