Suruç'ta katledilenlerin ailelerinin oluşturduğu Suruç Aileleri İnisiyatifi, yarın Ankara'da olacak. Aileler, Suruç İçin Adalet Platformu ve Suruç Dayanışması'ndan temsilciler ile birlikte Meclis'te görüşmeler gerçekleştirecek. Aileler, Meclis'in katliam dosyasına getirilen gizlilik kararının kaldırılması ve faillerin cezalandırılması için inisiyatif almasını isteyecek.


Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin heyetinde Suruç şehitleri Hatice Ezgi Sadet, Nazegül Boyraz, Cemil Yıldız, İsmet Şeker, Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül, Serhat Devrim, Süleyman Özkan, Uğur Özkan, Osman Çiçek, Kasım Deprem, Nartan ve Ferdane Kılıç, Veysel Özdemir, Evrim Deniz Erol'un aileleri yer alacak. Ailelere, Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Arın Gül Yeniaras ile Can Tombul ile Suruç gazisi Çağdaş Küçükbattal'ın ailesi, Suruç gazileri ve Suruç Dayanışma temsilcileri eşlik edecek.

Aileler yarın ilk olarak, Ankara'da katledilen barış şehitlerini anmak için patlamanın meydana geldiği yerel saat 10.04'te karanfil bırakacak. 

Ardından Meclis'e gidecek olan aileler, CHP ve HDP Grup Başkan Vekilleri ile görüşecek, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması ve katliamın cezasız kalmaması için Meclis'in inisiyatif almasını isteyecek.

Aileler HDP grubu yarın Diyarbakır'da toplandığı için sadece CHP grup toplantısına katılacak. Temaslarına ilişkin açıklama yapacak olan aileler, daha sonra Ankara'dan ayrılacak.

Suruç aileleri ayrıca Ankara Barosu'nun düzenlediği panelde konuşacak. (ANF Türkçe)