Diyarbakır’ın Sur ilçesine dair Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararına karşı tepkiler sürerken sosyal medya üzerinden de “Diyarbakır Sur’da kamulaştırma kararı kaldırılsın. Mülkiyet hakkı gasp edilmesin” başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

Muhatap olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gösterildiği kampanyanın gerekçesinde kamulaştırmanın kentte ‘insansızlaştırmaya’ yol açacağı ve ‘kültürel birikimin kesilmesine neden olacağı’ vurgulandı:

“Diyarbakır Sur, çok kültürlü ve kimlikli yapısıyla binlerce yıldır aralıksız yaşam sürmektedir. Dünya Mirası Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri’nin tampon bölgesini oluşturur, ulusal ve uluslar arası mevzuat kapsamında da korunması gerekli bir kenttir.

“55 Bin nüfusun yaşam sürdüğü Sur’da yaşanan çatışmalarla insansızlaştırmaya, yaşamın, üretimin, kültürel birikimin kesilmesine neden olacak, Surda 6292 adet parselin Bakanlar Kurulu tarafından alınan kamulaştırılması kararının iptal edilmesi, temel mülkiyet hakkının gasp edilmemesi için bu kampanya başlatılmıştır.”

İmza kampanyasına ulaşabilirsiniz.