TASS haber ajansı, Suriye'nin kuzeyinde Kobani (Ayn el Arap) yakınlarında ABD'nin boşalttığı hava üssüne Rus askeri polisi ile Suriye ordusunun yerleştiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Zvezda TV'yi kaynak gösteren haberde, Kobani'nin güneyindeki Sirrin hava üssünün insani yardım dağıtım merkezi olarak kullanılacağı ifade edildi.

Sirrin'in, ABD'nin eskiden Suriye'deki en büyük üslerinden biri olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı askeri harekat öncesinde, Suriye'nin kuzeyindeki askerlerini çekmeye başlamıştı. Trump daha sonra, sadece Suriye'nin doğusundaki petrol kuyularını korumak üzere bölgede varlık göstereceklerini söylemişti.

Rus uçaklarının iniş görüntülerini yayınlayan kanalda, "Birkaç gün önce bu yollarda Amerikan Humveeleri (Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta) dolaşırken şimdi Rus Hava Kuvvetleri helikopterleri uçuş pistlerine iniyor" yorumu yapıldı.

Reuters haber ajansına göre, Rusya'nın Suriye'de iki daimi üssü bulunuyor. Akdeniz kıyısındaki Latakya'da hava üssü, Tartus'ta ise donanma üssü var.

Zvezda TV, Ekim ayındaki bir yayınında da ABD askerlerinin Tabka'daki hava üssünden çekilmesi sonrasında, Rus Mi-35 ve Mi-8 askeri helikopterlerinin üsse iniş görüntülerini yayınlamıştı.