Edirne'den Yunanistan’a, Meriç Nehri’nden kaçak yolla geçmek isterken şişme botları çalılıklara takılıp batan 2 si çocuk 4’ü kadın 13 Suriyeli, Jandarma ekipleri tarafından suyun içinde boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı. Başka bir botta bulunan ve kayboldukları belirtilen 7 Suriyeli kaçağı arama çalışmaları ise sürüyor.

Edirne’nin Uzunköprü İlçesine bağlı Yunanistan’a sınır olan Gemici Köyü’nden Meriç Nehrini botla geçmek isteye, aralarında 2 çocuk ve 4 kadının bulunduğu 13 Suriyeli, Yunanistan’a yaklaştıkları sırada, botları çalılıklara takılıp delindi. Delinen şişme bot hızla su alıp battı. Meriç Nehri ortasındaki çalılara tutunarak hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli kaçaklar cep telefonuyla 156 Jandarma ihbar hattını arayıp yardım istedi.

Kaçaklar, jandarma ve Edirne Arama Kurtarma ekipleri tarafından şişme botlara bindirilerek kıyaya çıkarıldı. Nehrin ortasında saatlerce mahsur kalıp üşüyen Suriyeli kaçakları karaya çıkarıldığında kendilerine verilen askeri parkeler ve yakılan ateşin etrafında toplanarak ısındı.

Milliyet'te yer alan habere göre Suriyeli kaçaklardan Mesut Reyhan, Avrupa ülkelerine gitmek için kılavuz ile İstanbul’da kişi başı 2 bin euro’ya anlaştıklarını söyleyerek şöyle dedi:

"Bin euro peşin olarak verdik. Kalan parayı da Yunanistan’a geçtiğimizde bizi karşılayana verecektik. Toplam 20 kişi 3 bot ile geldik. Suriyeli kılavuz botta bizimle birlikteydi. Yunanistan’a çok yaklaştığımız sırada bot çalılara takılıp batmaya başladı. Bu sırada bize kılavuzluk eden Suriyeli suya atlayıp yüzerek kaçtı. Kadınlar ve çocuklar benim bulunduğum bottaydı. Diğer botlarda bulunan 7 kişi öldüler mi, yoksa karşıya geçmeyi başardılar mı bilmiyorum. Sanırım karşıya geçemeden suda kayboldular. Botumuz battığı sırada bağırarak yardım istedik. Yunanlı polisler sesimizi duyarak bizi fark ettiler. Daha sonra yaklaşıp yardım etmeden bırakıp gittiler. Ardından aradığımız jandarma ekipleri gelip bizi kurtardı."