Zafer Partisi Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yelda Döne Çelik, 17 Eylül tarihinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli sığınmacıların saldırısına uğradığını ileri sürdü.

Zafer Partili Çelik’in iddialarının ardından Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Mahalli İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Polat, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü Hatay’a giderek konu hakkında incelemelerde bulundu.

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Zafer Partililerin yaptığı incelemelerde Çelik’in iddia ettiği gibi bir saldırının olmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından Çelik’in kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Zafer Partisi Başkanlık Divan'ı üyelerinin kurduğu heyetin yaptığı Hatay/Reyhanlı ziyareti ve incelemesi sonucu olayın aktarıldığı gibi olmadığı anlaşılmış; Partimize karşı arkasında neyin olduğu henüz belli olmayan bu provokasyon üzerine Genel Başkanımız Sn. Ümit Özdağ tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.”