Ankara’da Suriyelilere dönük ırkçı saldırıları protesto eden Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, “Yaşananların sorumlusunun mülteciler değil emperyalistler, işbirlikçi AKP iktidarı ve ırkçı-faşist ortağı MHP olduğunun farkındayız” dedi.

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, mültecilere karşı gelişen ırkçı saldırılara ilişkin Kadıköy Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun da katıldığı eylemde, "Göçmenlerden değil, devletlerden hesap sor" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Mülteciler en ağır işlerde, en düşük ücretlerle güvencesiz koşullarda çalıştırılarak işçi ücretlerini baskılamanın aracı haline getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “İşçisinden kadınına her türlü istismara ve hak gaspına açık halde tutuldular. Türkiye sermayesinin yeni kâr kapılarından biri de mülteci sömürüsü oldu. O nedenle mültecilerin Türkiye’den gitmesi halinde ekonominin ayakta duramayacağını söylüyorlar” denildi. 

‘SUÇLULAR AKP-MHP İTTİFAKI’

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Suriyelilere dönük saldırının kınandığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu pogromun suçluları başta AKP-MHP ittifakı, saldırganlara yol açan ve koruma sağlayan emniyet yetkilileri, bunlarında yanında muhalefet içinde mülteci düşmanlığını teşvik ederek siyasi rant elde edeceğini sananlardır.  Biz Altındağ’daki faşist saldırının sadece Suriyelileri değil, bu ülkede faşizmin iktidarının sözde vatandaş saydığı laik kitleleri, Alevileri, Kürtleri, kadınları, emekçileri tehdit ettiğinin farkındayız. Bugün yaşanan sorunların sorumlusunun mülteciler değil emperyalistler, işbirlikçi AKP iktidarı ve ırkçı-faşist ortağı MHP olduğunun farkındayız.  Irkçılık ve şovenizmle bu faşizmin geriletilemeyeceğini, aksine kışkırtılacağını ve olağan koşullarda artık ülkeyi yönetme yeteneğini yitirdiği için yeni bir olağanüstü hal bahanesi arayan AKP iktidarına aradığını sunacağının farkındayız. Hepimizin geleceğini tehdit eden faşist saldırılar karşısında sessiz kalmayacak, meşru müdafa hakkımızı kullanacak, kardeşliğin ülkesini kuracağız.”