Suriyeli bağımsız Milletvekili Fares Shebabi, 20 Şubat Perşembe günü Suriye'nin İdlib kentinde Suriye Ordusu’nun gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları ve Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk'ün fotoğraflarını paylaştı.

Shebabi, "Neden El Kaide uğruna ölmeleri için İdlib'e yolluyorsunuz" sorusunu sordu.

Sosyal medya hesabından hayatını kaybeden askerlerin fotoğraflarını paylaşan Shebabi, "Neden bu adamları el Kaide için ölmeye İdlib'e yolluyorsunuz? Türk halkı bizim düşmanımız değil ancak Erdoğan düşmanımız. Bizimle savaşmaları için gönderdiği herkese karşı topraklarımızı savunacağız. Siz de aynısını yapardınız" ifadelerini kullandı.

Ahval'in haberine göre, Shebabi bir başka paylaşımında ise, hayatını kaybeden bir cihatçı militanın fotoğrafı ile yine Suriye rejim güçlerinin saldırısında yaşamını yitiren Fırıncıoğullar'nın fotoğraflarını yan yana paylaşarak,"İnanın ya da inanmayın onlar, İdlib'de silah arkadaşıydı. İki Türk ordusu askeri ve bir Suudi el Kaide teröristi. Onlarla birlikte pek çoğu da öldürüldü. Erdoğan'ı durdurun!" çağrısı yaptı.