Şanlıurfa’da boğazları kesilerek öldürülen Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdülkadir ve Firas Hamadi’nin katil zanlısı IŞİD’li Talas El Surur’un Suriye’ye kaçtığı ortaya çıktı

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün olayın aydınlatılması için kurduğu ekip, Talas El Surur’un öldürdüğü gazetecilerden İbrahim Abdülkadir’le çektirdiği fotoğraflarına ulaştı.

RAKKA’YA KAÇMIŞ

İnceleme yapılan evde emniyet yetkilileri, farklı kişilere ait ayak izleri tespit etti. Detaylı incelemelerin ardından bir numaralı şüpheli Talas El Surur’un kimliğine ulaşıldı.

Surur’un, cinayetin hemen ardından şehirden ayrıldığı, önce Gaziantep’e, ardından da Kilis’e geçtiği belirlendi. Surur’un aynı günün gecesinde kaçak yollardan Suriye’ye geçtiği tespit edildi. Şüphelinin, Suriye’ye geçtikten sonra IŞİD’in merkezi olarak bilinen Rakka’ya gittiği belirtildi.

SIĞINMACI OLARAK GELMİŞ

Ulaşılan bilgilere göre Surur, öldürdüğü iki gazeteciyle “IŞİD’den kaçtım” diyerek arkadaşlık kurup, evlerine yerleşti. Surur’un hem gazeteciler, hem de Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili istihbarat toplayarak IŞİD’e aktardığı, örgüte eleman kazandırmak için de çalışma yürüttüğü öne sürüldü.

Katliamda Surur’a yardım ettiği belirlenen iki kişiden birinin Türkiye vatandaşı olduğu bildirildi. Polis, Suriye’ye kaçan Surur’un yanı sıra Türkiye’de olduğunu değerlendirdiği diğer iki IŞİD militanının yakalanması için çalışma yürütüyor.

IŞİD, 1 Kasım gecesi gazetecilerin katledilmesine ilişkin bir video yayınlayarak cinayeti üstlenmişti.