Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Hakam Dandi, Türkiye'yi 'IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerini desteklemekle' suçladı.

Dandi, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye konulu toplantıda Ankara'nın Rojava'ya planladığını açıkladığı olası kara harekâtına karşı çıktı.

Türkiye'nin Suriye'nin egemenliğini tekrar tekrar ihlal ettiğini savunan Dandi, "Suriye BM Güvenlik Konseyi'ne, Türk rejimini Suriye topraklarındaki yasadışı askeri varlığına son vermeye mecbur bırakma çağrısında bulunuyor" dedi.

Suriyeli temsilci, "Özellikle de IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerini desteklemekteki ısrarı göz önünde bulundurulduğunda, Türk rejiminin Suriye topraklarındaki saldırılarını meşrulaştırmak için piyasaya sürdüğü bahaneler artık kimseyi kandıramıyor" ifadelerini kullandı.

Dandi, Ankara'nın geçen hafta Rojava'da düzenlediği hava saldırılarını da "uluslararası hukukun ve BM Şartı'nın açık bir ihlali" olarak niteledi.

ABD'nin de Suriye'den çekilmesi çağrısında bulunan Dandi, Güvenlik Konseyi'nin Golan Tepeleri'nde işgale sessizliği nedeniyle İsrail'in son yıllarda Suriye'ye yönelik saldırılarını artırma cesareti bulduğu yorumunu da yaptı.

Kaynak: Artı Gerçek