Suriye resmi haber ajansı, ABD'nin ülkedeki bir askeri hava üssüne füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, 'Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye'nin orta bölgesinde bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı.' ifadeleri kullanıldı.

Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldı. Suriye'den yapılan açıklamada "Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye'nin orta bölgesinde bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı” ifadeleri kullanıldı.

Humus Valisi, "Yaralıların tahliye işlemleri sürüyor ve şimdi hasarın boyutunu tahmin etmek için henüz erken. Hedeflenen hava üssünde can kayıpları var, ancak büyük miktarda fiziki hasar var" dedi.

Vali Talal el Barazi, "Hava üssüne yapılan saldırının DEAŞ'in yararına olduğunu" kaydetti ve "Üste kurtarma operasyonu sürüyor" dedi.

Suriye askeri kaynakları da Tuğgeneral İsa Halil İbrahim'in de aralarında bulunduğu üs içinde görevli 6 üst düzey komutanın öldüğünü, 14 savaş uçağının da imha edildiğini duyurdu.

SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, "Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye'nin orta bölgesinde yer bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı” ifadeleri kullanıldı.