Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın basın danışmanı Buseyna Şaban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye topraklarında sığınmacılar için kent kurma açıklamasına yanıt verdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Lübnan televizyonu El Manar’a konuşan Şaban, Cenevre’de başlaması planlanan görüşmeler konusunda endişeli olmadıklarını belirterek “Bizim prensiplerimiz açık. Toprak bütünlüğü ve bağımsızlıktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘SURİYE HALKI ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNDEN VAZGEÇMEZ’

Suriye halkının onca fedakarlıktan sonra Suriye’nin bütünlüğünden vazgeçmeyeceğini kaydeden Şaban, ateşkesin bazı silahlı militanların normal hayata dönmesi için bir şans olduğunu ve ulusal düzeyde uzlaşma görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirtti.

Bazı yayın organlarında Rusya ile Suriye hükümeti arasında sorunlar yaşandığı yönündeki iddialara karşı çıkan Buseyna Şaban, “Rusya Suriye’ye saygıyla yaklaşıyor ve tüm konuları görüşüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz mükemmel” diye konuştu.

 ‘ABD VE BATI, TÜRKİYE’Yİ KULLANIYOR’

Suudi Arabistan ve Türkiye’nin Suriye konusunda kendi politikaları olmadığını, ABD ve Batılı ülkeler tarafından kullanıldığını söyleyen Buseyna Şaban, ‘muhalif’ olarak gösterilen Suriyelilerin ülkeye silah ve militan gönderen ülkeleri temsil ettiğini vurguladı.

'ERDOĞAN GÜVENLİ BÖLGE KURMAK İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de Türkiye sınırına yakın bölgede sığınmacılar için kent kurma niyetine de değinen Suriyeli yetkili, “Böyle bir kent kurulmayacak. Zaten kimse bu konuda onunla aynı fikirde değil. Güvenli bölge kurmak istiyor ama böyle bir şey olmayacak” dedi.

Şaban, Hizbullah’ın Körfez İşbirliği Konseyi tarafından ‘terör örgütü’ olarak ilan edilmesini de, bazı ülkelerin Arap dünyasının düşmanlarıyla ve Siyonistlerle işbirliğinin bir sonucu’ olarak niteledi.