Suriye'nin Hama kentinin doğusundaki Selemiye'de iki mayının patlaması sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı. Suriye devlet haber ajansı SANA'nın aktardığına göre patlayan iki mayın, IŞİD'in 2017 yılından önce bölgeyi kontrol ettiği dönemden kalmıştı.

Ajansın haberine göre, Doğu Selemiye kırsalındaki El Mustareha köyünde köylülerin sabah saatlerinde yer mantarı toplamaya gittiği sırada daha önce toprağa döşenmiş olan mayın patladı. Patlama sonucu dokuz kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Selemiye kentinin doğusunda aynı gün bir mayın daha patladı. Bu patlamada da bir kişi yaşamını yitirirken 10 kişi yaralandı.

HUMUS'TAKİ SALDIRIDA 68 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

IŞİD, 2017'den önce Hama'nın doğu kırsalındaki birkaç kasaba ve köyü kontrol ediyordu. 11 Şubat'ta da Humus kenti kırsalında yaşanan patlamada en az 61 sivil, yedi asker hayatını kaybetmişti. SANA, saldırının mantar toplayan köylüleri hedef aldığını yazarken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) 'IŞİD'in ıssız bölgelerde saldırılar düzenlemek için Suriye'de Şubat-Nisan ayları arasında yapılan mantar hasadından faydalandığını' belirtmişti.