Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan ilçesi Ceylanpınar’a 15 kilometre mesafede bulunan Boztepe karakolunda bir asker kendi silahıyla intihar ederek yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre dün akşam saatlerinde nedeni öğrenilemeyen sebeplerden dolayı, Asteğmen Osman Yaman adındaki askerin G3 silahlıyla intihar ettiği iddia edildi.

Suriye sınırındaki Ceylanpınar Boztepe Karakolunda meydana gelen olay, silah sesinin duyulmasıyla arkadaşları tarafından fark edildi.

Olay yerinde gelen sağlık görevlilerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayan Asteğmen Osman Yaman’ın cenazesinin, Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından Asteğmen Yaman’ın cenazesinin memleketi Giresun’a gönderileceği ve terhisine bir gün kaldığı belirtildi.

Daha önce de 9 Aralık 2014’te Ceylanpınar 1. Hudut Piyade Bölüğü'ne bağlı Boztepe Piyade Hudut Karakolu’nun gözetleme kulesinde nöbet tutan bir asker, iki asker arkadaşını vurup intihar etmişti. Bu olayda, Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan hayatını kaybetmişti. (Abdurrahim Aydın - Ceylanpınar / Fotoğraf: Arşiv)