Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Türkmen Dağı bölgesinde Suriye ordusu, ÖSO komutanı Akil Cuma'yı öldürdü. Bölgede ilerleyen ordu, Türkmen Dağı'nın tamamına hakim olmak üzere.

Sputnik'in haberine göre Suriye ordusu, Türkmen Dağı bölgesinde Rusya savaş uçaklarının hava desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor. Ordu, bölgeyi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nden temizlemek için günlerdir büyük bir operasyon düzenliyor.

Operasyon kapsamında bölgede ordu, bugün Çardaklı, Gökdağ ve Avanlı bölgeleri ile Türkiye sınırına yakın olan bazı köyleri ele geçirdi. Ordunun birkaç güne kadar Türkmen Dağı bölgesinin tamamını alacağı bekleniyor.

Binlerce Suriye askerinin katıldığı operasyonda şiddetli çatışmalar sürerken, ordu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ya bağlı cihatçı örgütlerden Liva El Nasır grubunun komutanı Akil Cuma’yı öldürdü. Türkmen kökenli olan Cuma, 2 yıldır Lazkiye bölgesinde orduya karşı savaşıyordu.

Suriye ordusu geçtiğimiz günlerde Türkmen Dağı bölgesinde ÖSO ve El Nusra komutanlarını da öldürmüştü.

Cuma’nın dışında da ÖSO ve Nusra üyesi 12 militan öldürüldü. Yaralan militanlar ise Türiye sınırında bekletilen ambulanslarla Hatay’daki hastanelere kaldırıldı.  (Sputnik)