Suriye ordusunun İdlib’in güneyinde başlattığı operasyonda ilerlemeye devam ederken, Türkiye’nin gözlem noktalarından birinin etrafının sarıldığı belirtiliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin direktörü Rami Abdülrahman, Surman’daki gözlem noktasının Suriye askerlerinin yeni ele geçirdiği alanda kaldığını ve fiilen kuşatıldığını söyledi.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Abdülrahman, “Rejim güçleri, aralarında Cercenez ve Surman’ın da bulunduğu bazı köy ve kasabaları ele geçirmelerinin ardından, Türkiye’nin Surman’daki gözlem noktasının etrafını sardı” dedi.

Suriye ordusundan pazar günü yapılan açıklamada, askerlerin bölgede 20’den fazla köy ile tepede kontrolü ele geçirdiği ve Türkiye’nin 2017’de Moskova ve İran’la yapılan çatışmasızlık anlaşması kapsamında kurduğu 12 gözlem noktasından birine yaklaşmakta olduğu bilgisi verilmişti.

Türkiye’nin Morek’teki gözlem noktası da ağustos ayında Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye geçmişti.

Türkiye sınırındaki İdlib vilayeti, Suriye’de silahlı isyancıların kontrolündeki son bölge. Vilayet geçtiğimiz yıl cihatçı militanların kontrolüne geçmişti.

Suriye ordusunun Rusya’nın desteğiyle başlattığı son operasyonun ardından, 120 bine yakın kişinin Türkiye sınırına kaçtığı belirtiliyor.

Yabancı kaynaklarda sayı 30 ila 40 bin kişi olarak veriliyor.

Kaynak: Duvar