Suriye hükümeti, Rusya ve ABD arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamında operasyonları durdurmayı kabul etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada IŞİD, El Nusra ve bunlarla bağlantılı diğer terör örgütlerine yönelik operasyonların durdurulmayacağı açıklandı.

Terör örgütlerinin ateşkesten faydalanarak güçlenmemesi gerektiğine dikkat çeken Suriye, böyle bir durumda ateşkesin zarar göreceğini vurguladı.

'TERÖRİSTLERE DIŞARIDAN YARDIM DURMALI'

Açıklamada, silahlı grupların askerlere ya da sivillere yönelik her türlü saldırısına karşılık verileceği ifade edildi. Ayrıca, ateşkes sırasında silahlı örgütlere dışarıdan yapılan yardımların durudurulması ve sınırlarda militan geçişinin durdurulması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada “Suriye hükümeti, 27 Şubat Cumartesi günü başlamasına karar verilen ateşkesi garanti altına almak amacıyla, ateşkesin uygulanacağı silahlı grupları ve bölgeleri belirlemek için Rusya ile koordinasyonu sürdürmeye hazırdır” denildi.

MUHALEFETTEN ŞARTLI KABUL

Riyad destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi de, silahlı grupların kontrolündeki 18 bölgede ordunun kuşatmasının kalkması halinde ateşkesi kabul edeceğini açıkladı.

Riyad’da dün düzenlenen toplantının ardından açıklama yapan komite, Suriye hükümetinin siyasi suçluları affetmesini ve hava operasyonlarına da son vermesini istedi.

Rusya ve ABD'nin dün vardığı anlaşmaya göre, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması öngörülüyor.