Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi ve basın danışmanı Buseyna Şaban, Şam’da düzenlenen Kudüs İntifadasının yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Buseyna Şaban, direniş ekseninin fedakarlıklarının batının planlarını bozguna uğrattığını savundu.

Şaban’ın açıklamaları şöyle:

“Suriye’de direniş ekseninin özverisi, batılıların planlarını başarısız kılmıştır. Direniş ekseninin mücadelesi, Siyonist işgalciler ve terörist uşakları karşısında mücadeleye odaklanmalıdır.

Filistinli kardeşlerimizin Suriye Ordusunun yanındaki mücadelesi, doğal bir konudur. Bizim Suriye’deki mücadelemiz ve Filistinli kardeşlerimizin Filistin’deki mücadelesi arasında hiçbir fark yoktur. Eğer “Arap Baharı” olarak adlandırdıkları “Arap Cehennemi” dönemi boyunca Arap ülkelerinde yaşanan olaylara bakacak olursak, Filistin kamplarının sistematik bir biçimde hedef alındığını görmekteyiz.

Biz kendimizi, Filistin halkı ve bizimle topraklarımızı ve dünyayı terörizmin pençesinden kurtarmak ve insanlık için savaşan bütün müttefiklerimizle bir teknede hissediyoruz.

Hiç kuşkusuz Suriye’de zafer kazanıldıktan sonra yeni denklemler oluşacak ve dünyanın direniş eksenindeki bütün hür yiğitleri Filistin’in tamamen kurtarılması için birleşecektir.”

(Kaynak: Tesnim Haber Ajansı)