Sur'da bir oda da mahsur kalan 7 yurttaştan Dilber Bozkurt, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" dedi.

Sokağa çıkma yasağının 103 gündür sürdüğü Sur’da yasak kısmen kaldırıldı.

Bugün saat 08.00 itibariyle Gazi Caddesi, Cevatpaşa ve Dabanoğlu mahallelerinin Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ile Varol sokaklarında "yasak" kaldırıldı.

DİHA’da yer alan habere göre, 3'ü yaralı toplam 7 yurttaşın mahsur kaldığı ilçenin "yasaklı" mahallelerinde operasyonlar devam ediyor.

Mahsur kalan yurttaşlardan ve telefonla ulaşılan Dilber Bozkurt, yıkılan bir binanın odasında mahsur kaldıklarını söyledi.

‘BELKİ SADECE 5 DAKİKAMIZ KALDI’

Bozkurt, "Dün kaldığımız binanın üzerinde kepçeler çalıştı. Sadece kaldığımız oda kaldı. Başımızı dışarı çıkaramıyoruz. Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Şuan bazı yerlerde 40 kişinin cenazesi enkaz altında. Halk cenazeler için ayağa kalkmalıdır" ifadelerini kullandı.

Dün ilçede 8 kişinin katledildiğini belirten Bozkurt, "Eğer bugün bir şeyler yapılmazsa enkaz altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" diye belirtti.