Sur Belediyesi eski başkanı Abdullah Demirbaş, bir süredir yaşadığı İsviçre’nin Baden şehrinde koronavirüse yakalandı. Doktorların verdiği bilgiye göre Demirbaş, 5 gündür yoğun bakımda.

Demirbaş’ın hastalığını Twitter hesabından duyuran sanatçı Ferhat Tunç, “Sur Eski Belediye Başkanı sevgili yoldaşımız Abdullah Demirbaş, yakalandığı korona virüs nedeniyle bugün 5. gündür yoğun bakımda. Doktorlar, uyutulduğunu ve durumunun stabil olduğunu söylüyor. Sevgili başkanımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız onunla olsun" dedi.

Tunç, Demirbaş’ın doktorundan aldığı bilgiyi de paylaştı:

“Durumu şu an stabil. Yoğun bakımda 5.günü ve entibe edilmis durumda. Bilinci kapalı, daha dogrusu ilaçlardan dolayı bilinci kapalı, bir çeşit suni koma durumu. Şu an için negatif bir durum yok, beklemek lazım.”

İLTİCA BAŞVURUSU YAPMIŞTI

Ferhat Tunç, Abdullah Demirbaş’ın sağlığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Abdullah başkan whatsapp grubumuzda virüse yakalandığını, şu mesajıyla bildirmişti: ‘Değerli arkadaşlar korona testim maalesef pozitif, bugün sonuç belli oldu. 5 gündür evde karantinadayım. Sağlık dileklerinizi bekliyorum.’

7. gün fenalaşınca hastaneye kaldırılıyor ve hemen yoğun bakıma alınıyor. 5 gündür yoğun bakımda ve uyutuluyor. Ben hastanede görevli ve başkanın durumuyla yakından ilgilenen Türkiyeli bir doktor üzerinden bilgi alıyorum. Hastaneye korona virüs önlemleri kapsamında ziyaretçi alınmıyormuş. Son iki ayda Abdullah başkanla birçok kez bir araya geldik. İltica başvurusu yaptığı Baden kentinde küçük bir dairede yalnız yaşıyordu. Sürgünde yalnız yaşamak kadar berbat bir duygu yok. Bu yüzden sıklıkla bir araya geliyor ve birlikte özlem gideriyorduk. Doğrusu çok üzgünüm ve dilerim bu badireyi de atlatır, yeniden aramıza döner.” 

Kaynak: Gazete Duvar