Sultangazi'deki Habibler Cemevi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı düzenlendi.

18.00 sıralarında Habipler Cemevi'nde meydana gelen olayda, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler Habipler Cemevi'nin camını kırarak içinde ateş bulunan kovayı içeriye attı.

Cemevi’ne düşen ateş yerdeki halıyı tutuşturdu. Olay sonrası yurttaşlar panikle dışarı çıkarak yangını söndürdü.

Cemevi’nde bulunan yurttaşlar olay sonrası polisi arayarak ihbarda bulundu.

Saldırının ardından açıklama yapan Habibler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, "Biz birlik beraberliğimizi bozmadan provokasyonlara kapılmadan yolumuza devam edeceğiz. Yarın bütün kurum başkanlarıyla birlikte saat 11.00'de burada bir basın açıklaması yapacağız. Ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verenlere karşı bu basın açıklamasını zorunlu gördük" dedi.

Saldırıyı kınayan Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütleme sekreteri Zeynel Odabaş, saldırıyı kınayarak, “Bu Aleviler Sünni'ler arasında oynanan bu oyunu, ülkemiz üzerinde oynana bu oyunu, bu İŞİD ve barbar zihniyetleri, ülkemize gölge düşüren burada yanlışa yönlendiren ya da komşularımızı, insanlarımızı yanlışa yönlendirilmelerine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Odabaş şöyle konuştu:

"Bugün akşam saat 18.00 sıralarında, bugün Alevilerin inanç ve ibadet günü. Bütün inançların olduğu gibi bugün de alevi inancına göre cem ve ibadetimizin olacağı bir gün kimliği belirsiz kişiler ya da kişi cemevimize yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bununla ilgili buradaki yönetici arkadaşlarımız ve hizmet eden kurum ve dedemiz de dahil olmak üzere emniyete haber vermişler. Emniyet gelmiş gerekli incelemeleri yapmışlar. Bu Aleviler Sünni'ler arasında oynanan bu oyunu, ülkemiz üzerinde oynana bu oyunu, bu İŞİD ve barbar zihniyetleri, ülkemize gölge düşüren burada yanlışa yönlendiren ya da komşularımızı, insanlarımızı yanlışa yönlendirilmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Aleviler olarak bugüne kadar demokrasiye, cumhuriyete, laikliğe, bayrağımıza, ülkemize nasıl sahip çıktıysak inancımıza bundan sonra bu duygu ve düşünceler içerisinde yolumuza ve ülkemize birlik ve bütünlüğümüze zarar verenlere müsaade etmeyeceğiz"

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, saldırıyla ilgili çalışma başlattı.