Sedat Peker bugün yayınladığı beşinci videoda, Türkiye'deyken kendisine bazı ayrıcalıklar tanındığını, o dönem yurtdışına çıktığında devlet adamı gibi koruma polislerinin de birlikte geldiğini söyledi.

En fazla 10 bin lira maaşı olması gereken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanının 1,5 milyon liralık arabaya bindiğini, 5 milyon liralık ev yaptırdığını öne süren Peker "Bir de akrabası var Sadık Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hiç çıkmaz. Sadık Soylunun telefonundan Çevre Bakanlığı'ndaki bürokratlar günde kaç ker aranıyor, bir bakın. Bundan büyük delil mi olur? Orada bir görevi yok, nasıl olur da imar geliştirmelerin hepsi onun elinden geçiyor?" diye sordu. 

Peker daha önceki videolarda da Soylu'dan bahsederken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "İstifa et, yargılanmayı talep et" çağrısı yaptı. 

Özdağ, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Sedat Peker’in açıklamalarına karşı İçişleri Bakanı istifa etmeli ve kendisi yargılanma talebinde bulunmalıdır. Ayrıca Adalet Bakanı, Hakimler ve Savcılar Kurulu ve de tüm savcılar bu vahim iddialarla ilgili gereğini derhal, behemahal yapmalıdır. Ya devlet başa ya kuzgun leşe."