İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz haftalarda bir siyasetçinin mafyadan ayda on bin lira aldığını öne sürmüş, Soylu'nun sözleri sonrası Türkiye'de bu isim tartışılmaya başlanmıştı.

Haftalar sonra dün Süleyman Soylu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmüş. Soylu Şentop'a bir mektup da iletmiş. Mektupta Soylu'nun 10 bin dolar alan siyasetçinin isminin yazdığı öne sürülmüştü.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Mustafa Şentop görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Şentop, Soylu'nun kendisine yazdığı mektupta bir isim yer almadığını söyledi.

Şentop'un açıklamaları şöyle:

''-Malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Onun üzerine ben İçişleri Bakanımıza 27 Mayıs'ta bir mektup yazdım. Dün Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi.

Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan biri değildir diyor. Adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar kapsamında olacaktır. İsim yok, hayır. Onu bilmiyorum.  ''

SOYLU BİLGİ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile dün gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylemişti. Soylu, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi vermişti.

HDP'YE SALDIRIYA KINAMA

Şentop, HDP İzmir il binasına yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Şentop saldırıyla ilgili "Şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.