Şule İdil Dere'nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yürüyüş yolunda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame 17 ay sonra hazırlandı. İddianamede, İBB ve İSTAÇ A.Ş. birlikte sorumlu tutuldu.
 
İstanbul Kadıköy ilçesi Yoğurtçu Parkı'nda yürüyüş yolunda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’ye ilişkin iddianame 17 ay sonra hazırlandı. İddianame İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimliği tarafından kabul edildi.
 
İddianamede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin asıl işveren olduğu (İBB) ve İSTAÇ A.Ş.’nin yüklenici firma olduğu kabul edilerek her iki kurumdan şoför dahil 7 kişinin TCK 85/1 maddesinden “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2-6 yıl arası hapsi istendi. Şule İdil Dere iddianamesinde İBB ve İSTAÇ A.Ş. birlikte sorumlu kabul edildi. Yetkililerin yargılanacağı suçun niteliği tek tek tarif edildi.
 
İddianamede Şule İdil Dere’nin ölümüne neden olan çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ve İSTAÇ A.Ş.’nin Kurbağalıdere-Yoğurtçu Parkı’nda birlikte yürüttüğü, çalışmada hiçbir yaya can güvenliği tedbiri alınmadığı, yargılanacak kişilerin bu tedbiri almak ve denetlemekle görevli oldukları ve can alınmasına nasıl göz yumdukları belirtildi.
 
YÜKLENİCİ FİRMA SORUMLU 
 
Şule İdil Dere’nin yaşamını yitirmesine neden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurbağalıdere çalışmasında Kıyı Temizleme Şefi ve 2 Kontrol Elemanı olarak yer alan ve yargılanmasına izin verilen 3 kişinin “bilirkişi raporunda ayrıntılı olarak anlatılan güvenlik tedbirlerinin alınmasını sağlamadıkları, bu yönde çalışma yapmadıkları, yüklenici firmayı denetlemedikleri” belirtildi.
 
Dere’nin cenazesi henüz kaldırılmamışken serbest bırakılan şoför için de iddianamede 2 yıl ceza talep edildi.