Kadıköy Kent Dayanışması 12 Mayıs gecesi tünelde çalışan 3 işçinin zehirlenerek hastanelik olması ve 23 yaşındaki Üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin hafriyat kamyonu altında kalarak hayatını kaybetmesini Yoğurtçu Parkı’nda basın açıklaması yaparak yaşananları protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında, “Üç yıldır Kadıköylülerin çilesi haline elen Kurbağalıdere ‘ıslah çalışması’ zehir ve ölüm saçmaya devam ediyor. Perşembe akşamı Yoğurtçu Parkı’nın içinde yürüyüş yapan Şule İdil Dere, Kurbağalı derenin zehirli çamurunu taşıyan kamyonun çarpmasıyla, hayatinin baharından yaşamdan, ailesinden, arkadaşlarından koparabilmiştir,” ifadeleri kullanıldı.

'CİNAYETİN SORUMLUSU İBB VE KADİR TOPBAŞ’TIR'

İhmalkârlığın, meslek odalarının ve Kadıköylülerin iş güvenliğine dair uyarılarını dikkate almayan İBB’den kaynaklandığını vurgulayan Kadıköy Kent Dayanışması sözcüsü Durna Şahin, “Bu cinayetin sorumlusu İBB ve Kadir Topbaş’tan başkası değildir. İsçiyi köle görüp is güvenliği ve tedbirleri almayan, İstanbul’u inşaat alanına çeviren; insanın, doğanın, kentin, yasamın ve tüm canlıların düşmanı bu zihniyet bu cinayetin sorumlusudur” dedi.

Yapılan basın açıklaması ardından Dayanışma üyeleri, Şule İdil Dere’nin hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktı.

'KADIKÖY BELEDİYESİNİN TAVRINI HOŞ GÖRMÜYORUM' 

BirGün’den Fatih Kıyman’ın sorularını yanıtlayan Kadıköy Kent Dayanışması üyesi ve mimar Üzeyir Uludağ, “Yerel yönetimler, problemlerine sahip çıkan insanlarla birlikte olursa ve bunu beraber savunurlarsa mücadele daha etkili olur. Kadıköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesiyle çatışmamak adına bu problemi görmekle birlikte çok dile getirmiyor, getirse de ısrarcı olmuyor. Bize göre bu, büyükşehir yasasından kaynaklanıyor; Kadıköy belediyesi kamuoyu önünde tepki gösterip eleştirel tavır sergilediğinde, bu sefer Büyükşehir Belediyesi Kadıköy’de bizzat yapması gereken yatırımları yapmıyor. Fakat ben Kadıköy Belediyesinin tavrını hoş görmüyorum" ifadelerini kullandı.