Üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili 2 sanığın 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Derya Okatan’ın Artı Gerçek’te yer alan habere göre, duruşmada Şule Çet'e cinsel saldırıda bulunmak ve plazanın 20. katından atarak öldürmekle suçlanan sanık Çağatay Aksu'nun Şule Çet'in babasına dönerek "Kızınıza sahip çıksaydınız" demesi üzerine gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında bir Jandarma Çet ailesinin avukatını, "Dışarıda gösteririm" diyerek tehdit etti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları ve taraf avukatları katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da şikayetçi olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı, aralarında milletvekilleri ve kadın örgütlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi takip etti. Yoğun katılımdan nedeniyle yaklaşık bir saat geç başlayan duruşmaya bazı izleyiciler alınmadı.

Duruşmada Sanık Çağatay Aksu’nun annesi tanık olarak ifade verirken, sosyal medyada yazılanlara tepki gösterdi. Çet ailesinin avukatları itiraz edince gerginlik yaşandı. Çet ailesinin avukatlarından "Oğlunuza sahip çıksaydınız" sesleri gelince, sanık Çağatay Aksu da Şule Çet’in babasına dönerek "Siz de kızınıza sahip çıksaydınız" dedi.

Aksu’nun bu sözleri gerginliği arttırdı. Jandarma, Çet ailesinin avukatlarını "Dışarıda gösteririm" diye tehdit etti.