Suavi, HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği final mitinge katıldıSanatçı Suavi, HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği referandum mitinginde seçime katılım çağrısında bulundu.

“Okyanusun karıncaların sidiğine bile ihtiyacı vardır” benzetmesi ile kullanılacak her oyun önemine değinen Suavi, oy kullanma konusunda kararsız olanlara seslendi.

Suavi, “Sandıkta atacağımız oy, referanduma atılacak her oyun, çocukları sevebilme gücünün, yeniden çocuklarımıza sarılırken komşularımızdan utanmama bilincinin, bir başkasının çocuğu kan kusarken kendi çocuğunu seviyor dedirtmemek için, barış temelini inşa etmek için atılacak oy olacaktır” diye konuştu.

‘OKYASUNUN KARINCALARIN SİDİĞİNE BİLE İHTİYACI VARDIR’

Referandumda doğru karar verilmesi gerektiğini ifade eden Suavi, “Eğer vicdan ekseni üzerinden yola çıkamazsak, bunun için vicdan boynuzunda seyir etmesi gerektiğini, bu vuruşma omurgasının vicdan olduğunu anlayamazsak, doğru yerden kavrayamazsak, büyük yanılgılara doğru hizmet etmiş oluruz. Lütfen vicdanınızı dinleyin, size en doğru yanıtı verecektir. Bu doyumsuzluğu, tatminsizliği vicdanınıza kulak vererek, demokratik bir bilince evirilebilirsiniz. Hiç kimse kendini küçümsememeli. Çünkü okyanusun karıncaların sidiğine bile ihtiyacı vardır. Hepimiz karınca olsak, hepimize ihtiyacı vardır bu gezegenin. Demokrasi, özgürlükler adına karınca gibi çalışkan, karınca gibi halklar ile yan yana olma adına” ifadelerini kullanarak herkesi sandığa çağırdı.

(Kaynak: Dihaber)