Sosyal medya kullanımı yaygınlaştıkça artık kurumlara ait resmi hesapların dili de değişim göstermeye başladı.

Zaman zaman hesaplardan esprili denebilecek paylaşımlar yapılıyor. Datça Belediyesi'nce yapılan bir paylaşımın sosyal medya kullanıcılarının kafasını karıştırdı.

Ali Kemal Erdem'in Independent Türkçe'de yer alan haberine göre belediyenin Twitter hesabından Karl Marks'ın ölüm yıldönümü için yapılan paylaşımda ünlü filozofun değil sanatçı Suavi'nin fotoğrafı kullanıldı.

Aynı mesajda "Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir. Ekonomi, toplum bilimi, tarih, felsefe gibi birçok alanda fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen filozof #KarlMarx 139 yıl önce bugün aramızdan ayrılmıştı. Saygıyla…" şeklinde bir notta paylaşıldı.

Paylaşımın ardından Datça Belediye'nin Marks ile Suavi'nin fotoğrafını karıştırdığı yorumları peş peşe gelmeye devam edince yapılan ikinci paylaşımda "Pardon Adam demişim. Karl Marks, Adam Smith üzerine sözler, sf 212" denildi.

Sosyal medyada polemik konusu oldu

Ancak bu ikinci paylaşımda belediyenin Marks ile Suavi'nin fotoğraflarını karıştırdığı şeklinde yorumların kesilmesini engellemezken, Marks'ın esprili dille anıldığını iddia edenlerle bu kişiler arasında gün boyu polemik konusu oldu.

Yapılan paylaşımların ardından Suavi adı uzun süre Twitter'da taglarda ilk sıralarda yer aldı.

"Datça Belediyesi, fotoğrafımı kullanmak için izin aldı"

Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Suavi öncelikle konunun bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. 

"Datça Belediyesi'nin sosyal mecrasını yöneten arkadaşlar benim ekibinden izin almışlar" diyen Suavi, "'Böyle bir şey kullanabilir miyiz?' diye izin istemişler. Arkadaşlarım bunu bana ilettiklerinde bence 'bir sakınca yok' dedim" ifadelerini kullandı.

"Birilerinin cahilce yapılmış dediği paylaşım bilerek yapılmış bir paradoks"

Suavi şöyle konuştu:

"Dolayısıyla gündemde onların sanki çok cahilce bir hata yapmışçasına eleştirildiği bir mesele aslında onları bilerek yapmış olduğu bir paradoks. Bu anlamda bunun arkasına birçok insan takılmış durumda. Kimileri buradaki paradoksun varlığını sezmiş gibi davranıyor. Kimileri ya koskoca Kar Marks’ın fotoğrafını bile orijinalini bile bilmeyen bir belediye mi olur diye adeta onları cehaletle itham ediyor."

"Bir Marksist olarak ustayla adımın anılıyor olması beni rahatsız etmiyor"

Suavi, sonuç itibariyle birine benzemeyi değil, kendine benzemeyi tercih edeceğini ifade ederek "Ama bir Marksist olarak fiziki benzerlikten öteye dünya görüşü anlamında ölüm yıl dönümünde anılan bir ustayla adımın telaffuz ediliyor olması beni kişisel olarak rahatsız etmiyor. Ayrıca bir apolet takmıyor bana. Bundan eminim. Çünkü öyle bir kompleksim yok" diyerek sözlerini tamamladı.