Iğdır’ın Aralık ilçesi Kolikent köyünde ikamet eden 71 yaşındaki Ali Figan adlı vatandaş Aralık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan şikâyetçi.

Ankara’da dört kez ağır ameliyat geçiren Ali Figan, 65 yaşındaki eşi Kudret Figan ile birlikte ne genel sağlık sigortasından yararlanabiliyor ne de yaşlılık maaşından.

Ali Figan’ın anlattıklarına göre Aralık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Orhan Duman’a başvurmuşlar. Duman kendisine “Yaptığımız tespite göre 8 tane büyük baş hayvanın var” demiş. Ve başvurusu reddedilmiş.

Bunun üzerine Ali Figan ilçe tarım müdürlüğünden hiçbir hayvanı olmadığına dair belgeyi alıp gelmiş. Ancak ilçe tarımın resmi belgesine de kanaat getirilmemiş. Başvurusu yine dikkate alınmamış.

Ali Figan kendisine haksız yere yardım edilmediğini ve yaşlılık maaşına bağlanmadığını iddia ederek, “İlçe tarımın belgesine inanmıyorlar. Bari gelip şu inekleri bana da göstersinler ben de yerlerini bileyim” diye figan ediyor.

Aylardır eşi Kudret Figan Ankara’da tedavi gören Ali Figan eş dost akraba yardımlarıyla ayakta durmaya ve tedavi olmaya çalıştığını belirtiyor. Aralık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Orhan Duman’ın kendisine karşı kişisel bir husumet besler gibi kendisini duman ettiğini söyleyen Ali Figan “feryad-ı figanıma ilimiz valisinin el atmasını talep ediyorum” diyor.

Murat Akkuş / Demokrat Haber Iğdır