Sıvı membran, son teknoloji su izolasyon ürünleri arasında yer alan bir malzemedir. Soğuk olarak uygulanan likit membran boya gibi sürülerek uygulanır. Sıvı membran, çatı onarımı için profesyonel ve dayanıklı çözümler sunar. Sıvı membranlar, enerji tasarrufu sağlar ve uzun ömürlüdür.

Su Geçirmez Sıvı Membran Nedir?

Sıvı membran, suya ve neme karşı yüksek dayanıklı yapısıyla su izolasyonunda yoğun olarak kullanılan izolasyon malzemesidir. Yüksek performans ve UV dayanımına sahip su yalıtım kaplaması olan sıvı membran her türlü çatı kaplamasında koruyucu görevi görür. Sıvı membranlar teras ve çatı üzerinde ağır şartlarda bile yüksek dayanıklılık sağlar.

Sıvı membranlar bitüm, kauçuk, akrilik ve çimento gibi malzemelerin bir araya getirilmesiyle elde edilir. Fırça, rulo ya da sprey yardımıyla uygulanan su yalıtım malzemeleridir. Uygulaması kolaydır ve uygulanan yüzeylerde kuruduktan sonra su geçirimsiz bir yüzey oluştururlar.

Sıvı membranlar genellikle çatı ve teraslarda kullanılırlar. Bunun yanı sıra iç cephelerde de kolaylıkla uygulanarak su yalıtımı sağlarlar. Suya maruz kalan yerlerde sıvı membran uygulaması önerilir. Doğrudan güneşe maruz kalan yerlerde uzun ömürlü kullanım seçeneği sağlar.

Su Geçirmez Sıvı Membran Özellikleri

Su geçirmez sıvı membranın en önemli özelliği, suya ve neme karşı yüksek dayanıklılığa sahip olmasıdır. Kolay uygulanabilen sıvı membran, yanıcı ve toksik olmayan bir malzemedir. Sıvı membran beton, galvaniz kaplama gibi yüzeylerde sızdırmazlık için idealdir.

Sıvı membranın elastikiyeti yüksektir. Uygulandıkları yüzeylere iyi yapışırlar. Kimyasal direnci yüksektir, asit ve alkalilere karşı dirençlidir. UV ışınlarına karşı dayanıklıdır. Yalıtımda bulunan hasarlar sıvı membranlar yardımıyla kolaylıkla giderilir. İstenen her renkte uygulanabilir.

Su Geçirmez Sıvı Membranın Avantajları

Sıvı membran kullanımının pek çok avantajı bulunur. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir;

  • Suya ve neme karşı oldukça dayanıklıdır.
  • UV dayanımı oldukça yüksektir.
  • Yüzeye iyi yapışır ve yüksek nemli ortamda bile elverişli kullanım sunar.
  • Uygulaması basit bir malzemedir.
  • Yüksek sızdırmazlık sağlar.
  • Çevre dostudur.

Su Geçirmez Sıvı Membran Kullanım Alanları

Su geçirmez sıvı membran birçok kullanım alanına sahiptir. Sıvı membranların kullanım alanları; teras çatılar, temeller, ıslak yüzeyler, teras bahçeler, su depoları, drenaj ve atık su kanalları, nem ve sızıntılara karşı zeminler, balkonlar, temel duvarlar ve istinat duvarları olarak sıralanabilir.

Su Geçirmez Sıvı Membran Nasıl Uygulanır?

Su geçirmez likit membran uygulanacak yüzey ilk aşamada kurulanıp temizlenir. Bu işlemin ardından sıvı membran kat kat uygulanır. Sıvı membran uygulaması fırça ve rulo gibi malzemeler yardımıyla yapılır. Sıvı membranı soğuk uygulamak gerekir.

Uygulamayı en az iki kat olacak şekilde yapmak gerekir. İlk kat uygulandıktan sonra kuruması için beklenmelidir. İki kat arasında 24 saat beklenmeli, kat kurumadan bir sonraki uygulamaya geçilmemelidir. Boyanabilen sıvı membran uygulamalarında istenilen renge boya yapılabilir. Ayrıca, son kat kurumadan önce mermer tozu veya kum serperek farklı bir görüntü elde etmek mümkündür.

Su yalıtım sıvı membran hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için https://www.polinkimya.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.