Uganda’da 2 yaşındaki Paul Iga isimli çocuk,  Edward Gölü kıyısında oyun oynarken bir su aygırının saldırısına uğradı. Iga'nın vücudunun yarısını yutan su aygırı yakınlarda olan Chrispas Bagonza’nın taş atması sonucu korkunca Iga’yı çıkardı.

The Telegraph'ın aktardığına göre, Uganda Polisi ‘’İlk defa bir su aygırının Edward Gölü’nden çıkıp bir çocuğa saldırdığı bir olayı görüyoruz’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

‘SU AYGIRI VÜCUDUNUN YARISINI YUTMUŞTU’

Polis açıklamalarına ‘’Su aygırı çocuğu kafasından yakaladı, ve vücudunun yarısını yuttu. Çocuğun kurtulmasında, yakınlarda olan ve taş atarak su  aygırını korkutan Chrispas Bagonza’nın cesaretinin önemi var’’ dedi.

Kurtarılan çocuk, uğradığı saldırı sonucu oluşan yaraların tedavisi için yakınlardaki bir kliniğe götürüldü. Daha sonradan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırına yakın olan Bwera kasabasındaki bir hastaneye getirilerek kuduz aşıları yapıldı ve taburcu edilerek ailesinin yanına döndü. Uganda Polisi su aygırının saldırısının ardından yerel halka dikkatli olması çağrısında bulundu.

Polis ayrıca ‘’Su aygırı korkarak göle dönse de, hayvan barınaklarının ve habitatlarının yakınında yaşayan herkes vahşi hayvanların tehlikeli olduğunu bilmeli. İçgüdüsel olarak, vahşi hayvanlar insanları tehdit olarak görüyorlar ve herhangi bir etkileşim onların agresif davranmasına veya savunmaya geçmesine sebep oluyor’’ dedi.

YILDA YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜRÜYORLAR

Su aygırları Afrika’da yılda tahmini 500 insanı öldürüyorlar. Isırıklarının güçleri bir aslanın 3, bir insanın 10 katı olabiliyor. Ayrıca büyük boyutlarına rağmen, kısa aralıklarla saatte 20 km hızında koşabiliyorlar.

Oxford Tıbbı Vaka Raporları dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, su aygırı saldırısının ölümcül olma oranı yüzde 29 ile 87 arasında. Buna karşılık bir boz ayı saldırısında ölüm oranı yüzde 5, bir timsah saldırısında ise yüzde 25 oranında.