İskoçya'nın Glasgow kentindeti Strathclyde Üniversitesi öğrencileri, PKK lideri Abdullah Öcalan'a "Ömür Boyu Onur Ödülü" verdi.

Üniversite kampüsünde düzenlenen ödül törenine, çok sayıda öğrenci ve konuk katılırken, Öcalan'ın 40 yıldır verdiği politik mücadele anlatıldı.

"Ödülü Öcalan'a Özgürlük Kürdistan'a Barış İnisiyatifi"nden Reimar Heider alırken; törene aynı zamanda kendisi de Strathclyde Üniversitesi mezunu olan yazar James Kelman, Öğrenci Derneği Yöneticisi Rosa Salih ve sendikacı Stephan Smellie de katıldı.

"KENDİSİ 16 YILDIR BİR ADADA TUTSAK"

Ödülü Öcalan adına büyük bir gururla aldığını söyleyen Heider, "Fakat kendisi 16 yıldır bir adada tutsak" dedi. Öcalan'ın 1978 yılından bu yana kesintisiz bir mücadele verdiğini söyleyen Heider, "O sadece bir gerilla komutanı değil. Aynı zamanda yazdıklarıyla politik mücadeleye fikirleriyle katkı sunan bir düşünür. Bunun en bariz örneği de Rojava" dedi.

ÖDÜL, EN SON MANDELA'YA VERİLMİŞTİ

Üniversite öğrencilerinin aynı ödülü en son 1984 tarihinde Nelson Mandela'ya verdiğini anımsatan Heider, "Glasgow'da Nelson Mandela Sokağı var. Umarım bir gün Abdullah Öcalan Sokağı'nın açılışı için de bir araya geliriz" dedi.