Star yazarı Yakup Köse isim vermeden Oğuzhan Uğur'u kastederek “Yağmacılara ne muamele yapılıyorsa ‘baraj patladı’ yalanını ortaya atanlara aynı muamele yapılsın” dedi.

Sosyal medyada iktidarı destekleyen kesimlerin hedef gösterdiği, 'baraj patlayacak' paylaşımı gerekçesi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur'a bir tehdit de Star gazetesi yazarı Yakup Köse'den geldi.

İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yatan Yakup Köse, sosyal medya paylaşımında Oğuzhan Uğur'un ismini vermedi. Hatay'da yağma yaptığı gerekçesiyle öldürülen bir kişiye ve yağmacılık yaparken yakalandıkları gerekçesiyle darp edilen onlarca kişinin sosyal medyadaki 'dayak' görüntülerine göndermede bulunan Köse ilk olarak şu mesajı attı: 

“Yağmacılara ne muamele yapılıyorsa ‘baraj patladı’ yalanını ortaya atanlara aynı muamele yapılsın."

'MAALESEF İDAM CEZASI YOK'

Sosyal medyada çok sayıda tepki alan Köse bir süre sonra kendi sözlerini haber yapan sitelerin ekran görüntülerini paylaştı ve yeniden ölüm cezasına gönderme yaparak bu kez şu mesajı attı:

"Yazdıklarım, yaydıkları yalanlarla deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarına engel olan güruhta büyük paniğe sebep olmuş; şeytan azapta gerek! Panik yapmayın, TCK’da yağmacılar hakkında hüküm belli, maalesef idam cezası yok hadi yırttınız!"