İngiltere'nin popüler gazetesi Financial Times'ta dün Türkiye’deki büyük altyapı projelerinin karşı karşıya olduğu finansal zorluklara dikkat çeken bir haber yer almıştı.

Star gazetesi ise, Financial Times'ın Türkiye aleyhine haberler yaptığını ileri sürerek gazeteyi bugünkü manşetine taşıdı  ve 'İngiliz hasta' tanımlamasını yaptı.

FİNANCİAL TİMES NE DİYORDU?

Daniel Dombey’in imzasını taşıyan haberde, finansal belirsizliklerin Türkiye’deki büyük altyapı projelerini tehdit ettiği belirtiliyordu. Haberde ilk olarak dünyanın en büyük havaalanı olacağı söylenen yeni İstanbul havaalanıyla ilgili projenin büyüklüğüne dikkat çekiliyor; ancak bununla beraber yeni havaalanı projesiyle ilgili finansal belirsizlikler nedeniyle Atatürk havaalanının kapasitesinin genişletilmesi için çalışmalara başlandığı aktarılıyordu. Gazete bu durumun, ülkenin çok büyük altyapı projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düşürülmesi ihtimalini gösteren son işaret olduğunu söylüyor.

Haberde ülkedeki diğer büyük altyapı projelerinin de sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtiliyordu.

Yine çevre konusundaki kaygılar etrafında ülkenin ilk nükleer santralinin açılışının en az bir yıl ertelenmesinin olası göründüğünü belirten gazete, iş çevrelerinden Kanal İstanbul projesine yönelik ilginin de az olduğunu aktarıyordu.