Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'daki ofisini kapatan popüler müzik şirketi Spotfiy, yeni bir karar alarak Rusya'daki faaliyetlerinin süresiz olarak askıya alındığını açıkladı.

Teknoloji devlerinin başını çektiği birçok şirket de Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesine tepki olarak hizmetlerini ülkede durdurma kararı almıştı.

Dünyanın en popüler müzik platformlarından biri olan Spotify da Rusya’ya yaptırım uygulayan şirketler arasında yer aldı. Şirketin ilk hamlesi, Rusya’daki ofisini kapatma ve Rus medyasına ait içerikleri engelleme kararı almak olmuştu.

Webtekno'nun aktarımına göre, Spotify'dan gelen resmi açıklama, Rusya’daki hizmetlerini tamamen durdurdukları yönünde. Daha önceki kararı için ülkenin Ukrayna üzerindeki kanlı işgalini sebep gösteren şirket, bu yeni kararın ise yeni yürürlüğe giren yasalar nedeniyle alındığını ve süresiz olduğunu belirtti. Yapılan açıklamalarda da şu ifadeler yer aldı:

“Spotify, bölgede güvenilir haber ve bilgi sağlanması için Rusya’da çalışır durumda kalmanın bir süre doğru olacağına inanmaya devam etti. Ne yazık ki yakın zamanda yürürlüğe giren; ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran, bilgiye erişimi kısıtlayan ve belirli haber türlerini suç sayan yasalar, Spotify çalışanlarının ve kullanıcıların güvenliğini riske atıyor. Bu sebeple de Rusya’daki hizmetlerimizi tamamen askıya almak konusunda bizim için oldukça zor olan bir karar aldık”