Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 7 şampiyonluğu bulunan 3 numaralı seribaşı Roger Federer, 7 numaralı seribaşı tenisçi Milos Raonic'e yarı finalde 3-2 yenilerek turnuvadan elendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın onikinci gününde tek erkeklerde Kanadalı tenisçi Milos Raonic, dünya klasmanında 3'üncü sırada yer alan 7 kez Wimbledon şampiyonu İsviçreli tenisçi Federer'i 3-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Tek erkeklerde grand slam finallerine yükselen ilk Kanadalı olan Raonic, finalde Büyük Britanyalı Andy Murray ile karşılaşacak. 

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Andy Murray, yarı finalde Tomas Berdych'i 3-0 yenerek finale yükseldi.

Murray, grand slam turnuvalarında 11 kezle en çok finale çıkan Büyük Britanyalı isim oldu ve 10 kez final oynayan vatandaşı Fred Perry'i geride bıraktı.

Turnuvada 10 Temmuz Pazar günü oynanacak finalde karşılaşacak Murray ve Raonic, daha önce 9 maç oynadı. Murray, bu maçların 6'sında korttan galibiyetle ayrıldı.