Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında sahasında Osmanlıspor’u konuk eden Beşiktaş, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş, 14. şampiyonluğuna uzandı.

Beşiktaş, Osmanlıspor’u 3-1’lik skorla mağlup etti.

Beşiktaş, 1959'da başlayan ligde 12. kez mutlu sona ulaştı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun 2002 yılında, siyah-beyazlı takımın 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında elde ettiği şampiyonlukları tescil etmesiyle Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı 14 oldu.

Kulüp başkanı Fikret Orman, teknik sorumlu Şenol Güneş ve çoğu siyah-beyazlı futbolcu ilk kez şampiyonluk kupasını kaldırıyor.

Beşiktaş, şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü de kasasına koymuş oldu.

ŞENOL GÜNEŞ: BEŞİKTAŞ HAK ETTİĞİ YERDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluklarını ilan ettikten sonra kısa bir açıklama yaptı. 

"Şampiyonluğu hak ettik. Beşiktaş, hak ettiği yerde. Herkesin alnından öpüyorum. Herkesin hikayesi farklı. 7 yıl sonra, başkanın olağanüstü gayreti ve yönetim kurulu ile birlikte bunu hak etmişti. Şampiyonluğu hak etmiştik şampiyon gibi oynadık. Herkese teşekkür ediyorum. İki takım yarıştı, başarısız diye bir şey yok. Fenerbahçe de iyi takım ama biz daha iyiydik. İnşallah bu şampiyonluk bize daha güzel günleri getirir"
ORMAN: BEŞİKTAŞLILAR HİÇBİR ZAMAN UMUDUNU KAYBETMEZ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın şampiyonluğunun ardından kısa bir açıklama yaptı.

Fikret Orman, "En çok Beşiktaşlıları mutlu ettiğim için mutluyum, inşallah niceleri bize nasip olur. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik, ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaşlılar hiçbir zaman umudunu kaybetmez" dedi.