Galatasaray ile Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de 26. haftada oynayacağı maç güvenlik gerekçesiyle ertelendi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ciddi bir istihbarat değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerin de talep ve mutabakatı doğrultusunda ertenlendi" dendi. İhbar bilgisinin İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul Valiliği'ne ulaştığı belirtildi. Türk Telekom Arena'da oynanacak maçın seyircisiz oynanacağı duyurulmuştu.

16:30'da stada alınmaya başlanan taraftarlar, yapılan anonsla birlikte tahliye edilmeye başlanmıştı.

Valilik konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir."

Büyük karşılaşmaya saatler kala resmi bir açıklama yapılarak maçın seyricisiz oynanacağı belirtilmişti. Ancak Galatasaraylı sporcuların maça çıkmak istememesi üzerine Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı arayrak aynı tehlikenin futbolcular için de geçerli olduğunu söyledi. Bunun üzerine Spor Bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu'nu arayarak maçın belirsiz bir tarihe ertelenmesi talimatı verdi.

TFF'den gelen açıklama şu şekilde:

"Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Karar sonrası çoktan statta yerini alan taraftarlar, TTArena'yı boşalttı.