Karşılaştıkları ırkçı saldırılar ve hakemlerin tutumları nedeniyle geçtiğimiz hafta ligden çekildiğini açıklayan Cizrespor geri dönüş kararı aldı.

 Ligden çekilme kararı sonrası Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz günlerde kulübe gelerek yöneticilerle görüştü. Bu ziyaretin ardından Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve ilçe jandarma komutanı da kulüp yetkilileriyle bir araya geldi.

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre bu görüşmeler sonucu futbolcular antrenmana çıkınca Vali Pehlivan kulüp yöneticileriyle birlikte toplantı düzenledi. Alınan bilgiye göre Vali bu toplantıda kulüp yöneticilerine, “Herhangi bir sıkıntınız olduğunda ben yardımcı olacağım size. Bizim bölgenin tek profesyonel takımı sizsiniz. Lige devam edin” diyerek alınan karardan vazgeçilmesini istedi. Kulüp yöneticileri ise bu sözlere takımın geçmişte yaşadığı olumsuzlukları anlatarak bunların tekrar yaşanmaması gerektiğini söyledi. Yöneticiler yerel yöneticiler tarafından yalnız bırakılmamaları gerektiğini de valiye iletti.

Bu görüşmeler sonrasında kulüp bugün Payasspor’la oynayacağı karşılaşmaya çıktı.