Derbi galibiyetine rağmen sıkıntılı bir süreçten geçen Galatasaray ilk transferini gerçekleştirdi.

Güney Amerika'da transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Uruguay basının flaş olarak geçtiği haberde genç yıldızla ve kulübüyle anlaştığını bildirdi.

BAŞKAN AÇIKLADI

Önceki günlerde Galatasaray'la görüştüklerini açıklayan ve Arrascaeta transferinin bitme aşamasında olduğunu söyleyen Defonsor Sporting başkanı Fonseca, Uruguay basınından spor spikeri Leonardo Sanguinetti'ye oyuncunun transfer haklarını bir yatırımcıya sattıklarını açıkladı.

Sanguinetti de bu transferin Galatasaray leyhine bittiğini sosyal medya aracılığıyla takkipçilerine duyurdu.

Sanguinetti, Defonsor Sporting takımının bu transferden 3.350 bin Dolar alacağını açıkladı.

DEFONSOR’UN İKİNCİ EN PAHALI OYUNCUSU

Önceki zamanlarda Nicolas Oliveira'nın satışından 3 milyon 700 bin Euro kazanan Defonsor takımının Arrascaeta'nın satışından ise 3 milyon 350 bin Dolar kazanacağını bildiren Uruguaylı gazateci böylece Arrascaeta'nın kulübün yüksek bonservis bedeliyle transfer olan ikinci oyuncusu olacağını duyurdu.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR GÖZÜKÜYOR AMA…

Transfermarkt değerlerinde sözleşmesi Haziran ayında bitiyor gözüken futbolcu için sözleşmesinde yer alan bir madde gerekçesiyle bonservis ödeneceği aktarıldı.

Ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda Galatasaray scout ekiplerinin dikkatini çeken yıldız isim orta sahanın kanatlarında ve forvet arkasında forma giyebiliyor.

8 GOL 10 ASİST

Bu sezon Uruguay'da Defensor Sporting forması altında oynadığı 29 maçta 8 gol atarak, 10 asist yapan genç yıldız; gösterdiği performansla Uruguay Milli Takımı'na kadar yükselmeyi başardı. Arrascaeta'nın, Dünya Kupası'nda yıldızını iyice parlatması bekleniyor. (Eurosport)