CAS Hakimi Türker Arslan, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: 

AĞIR CEZALAR GELECEK! 
"Daha önce çeşitli defalar görüşümü belirtmiştim. UEFA'nın bu işi geçiştirmeyeceğini ve Türkiye'yi üzecek ağır bir cezanın geleceğini söylemiştim. Ancak Beşiktaş ile ilgili böyle bir beklentim yoktu. Benim için sürpriz oldu. Fenerbahçe ile ilgili bir yaptırım bekliyordum ama çok gecikti. Demek ki çok ciddi bir inceleme yaptılar. UEFA Disiplin Müfettişi'nin verdiği raporun, UEFA Disiplin Kurulu'nun kararında da etkili olacağını düşünüyorum" 

TAHKİM'E VE CAS'A GİTME HAKLARI VAR! 
Bu kararın çıkma zamanlaması bilinçli olabilir. Çünkü liglerin bitişi ile birlikte bu kararı almak ve eğer bir ceza verilecekse bu ara dönemde karar almak için almış olabilirler. Fenerbahçe ve Beşiktaş yerine kuralara dahil edeceği takımları da belirlemek için zaman kazanmak için bu kararı almış olabilirler. Tabi bu kararlara Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın itiraz hakları bulunuyor. Ayrıca CAS'a gitme hakları da var." 

ERTELEME İHTİMALİ YOK
Bu kadar ağır bir talepten sonra ve ilgili kulüplerin de itirazlarını göz önüne alırsak erteleme ihtimalini görmüyorum. Disiplin Kurulu'nun vereceği karar sonrasında bu tartışılır. Ama bu raporun Disiplin Kurulu'nu direk etkileyeceğini düşünüyorum. 

UEFA, KÜME DÜŞME CEZASI BİLE VEREBİLİR
UEFA'nın ceza konusunda yetkileri sınırsız. Küme düşürmeden ligden ihraca kadar ağır cezalar verebilir. Ayrıca bundan sonra asıl sıkıntı Tff için başlayacak. Tff'nin daha önce verdiği kararların hukuki olmadığını düşünüyorum. Özellikle Disiplin Kurulu'nun verdiği kararların ardından Tahkim'in verdiği kararların da tatmin edici olmadığını ve şahıslar ile kulüplerin ayrılmasının hukuken mümkün olmadığını daha önce ifade etmiştim. 

KİŞİLERLE KURUMLAR AYRILAMAZ
Tff, "Şahıslar bazı girişimlerde bulunmuşlardır ve şike yapmışlardır ancak kulüplerin bununla ilgisi yoktur" diye karar verdi. Böyle birşey olamaz. Tabi bunu savunanlar da çok ama ben futbolda böyle bir durumun söz konusu olmayacağını söylüyorum. UEFA'da böyle düşünmüş ve kaldı ki zaten böyle düşünüyordu. 

PLATİNİ, BAŞBAKAN'A SÖYLEMİŞTİ
UEFA Başkanı Michel Platini zaten Türkiye'de Başbakan ile yaptığı görüşmede zaten bu görüşünü açıkça ifade etti. Başbakan'ın kişiler ve kurumlar ayrılmalı düşüncesi için de "Sizin görüşünüze katılıyorum ama ne yazık ki UEFA bunu böyle kabul etmez" dedi. 

Bunlar zaten bilinen şeylerdi. Ama süreç uzatıldı, bazı şeylerin unutulduğu düşünüldü ve bir takım detaylar es geçildi. Ama UEFA bu konularda çok hassas. 

TFF, OLAYIN ÜSTÜNE KÜL DÖKMEYE ÇALIŞTI
Bu konularda bağışlasınlar beni Tff'deki çok dostum var ama Tff'nin yönetim tarzını doğru bulmuyorum. Tff'nin yaklaşımı ne yazık ki olayı küllemek üstüne kül dökmek ve kamu oyunu tatmin etmekten ibaretti. Doğru ve hukuki bir karar vermediler. Bazı olaylarda mantığınız sizi terk edebilir ve hislerinizle kararlar alabilirsiniz. Ama hukuk kuralları varken bu kuralların dışına çıkamazsınız. Tff bence doğru bir yol seçmedi ve bunun cezasını çekeceğiz. 

TFF, UEFA'NIN KARARINA UYMAK ZORUNDA! 
Şimdi UEFA'nın verdiği kararlardan sonra Tff'de sıkıntılar yaşanacak. UEFA, kendi kararları sonrasında buna paralel uygulamalar için Tff'den talepte bulunabilir. Buna yetkisi var. İstediği anda bir ülkede futbol müsabakalarını askıya alma yetkisi dahi var. UEFA, bir takım yeni deliller ve kararlar ışığında yeniden bu kararları alın deme şansı ve hakkına sahip. Biz Tahkim kararları kesindir ve kimse itiraz edemez gibi bir takım anayasal söylemlerde bulunabiliriz. Ama bir yere kadar. Çünkü UEFA'nın kararlarına uymak zorundayız. 

Tff Ana Statü'nün 3. Maddesi'nde ; " Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA'nın bütün kararlarına uymak zorundadır" der. UEFA, bir karar verip, "Bunu bu şekilde yap" dediği zaman buna direnme gücümüz yok. Tff'nin de burada büyük sıkıntılar çekeceğini düşünüyorum. 

BEŞİKTAŞ'IN CEZASI DÜŞEBİLİR AMA... 
Fenerbahçe için 2 yıl men ve Beşiktaş için 1 yıl men cezalarının daha da artacağını düşünmüyorum ama UEFA Disiplin Kurulu'nun bu konuda yetkisi var. Disiplin Kurulu dosyayı incelediğinde bu talebi az bulabilir ama tabi bu düşük bir ihtimal. Genelde talepler doğrultusunda karar vermeleri daha olağan. Ben Beşiktaş bakımından cezanın düşebileceğini düşünüyorum ama Fenerbahçe için aynı şeyi söyleyemem. Beşiktaş'ın sevkinde bir maç var. Fenerbahçe'de ise 5 maç bulunuyor ki bu kadar çok maçın olduğu yerde Disiplin Kurulu'nun cezasının çok farklı olacağına inanmıyorum. 

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA'YA GİTMEMİŞ OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL
Fenerbahçe daha önce 1 yıl kupalara gitmeyerek ceza çekti deniyor. Ama UEFA Disiplin Kurulu bir ceza verip o bir yıldan bunu mahsup mu eder yoksa ayrıca mı değerlendirir bilemiyoruz. Ama o cezayı bir tedbir mahiyetinde vermişti. O bir Disiplin Kurulu kararı değildi. O yüzden o kararı ayrı tutup yeni bir karar da verebilir ki doğrusu da bu. 

HERKES "BU İŞ BİTTİ" DEMİŞTİ! 
UEFA bakımından sadece yöneticilerin ceza alması ve kulüplerin kurtulması gibi bir ihtimal yok. Ben bunu daha evvel de söylediğimde "yok bu iş bitti" demişti. Çok az insan bu işin daha bitmediğini söylemişti ama maalesef bizim dediklerimiz oldu. 

CAS SÜRECİNİ AYRI TUTMAK GEREK
24 ya da 25 Haziran'da kararların tebliğ edilmesini bekliyorum. Sonra bir hafta Tahkim itiraz süresi var. Onun da maksimum Temmuz'un 10'undan sonra kararı açıklaması gerek çünkü kuralar var. 

CAS sürecini ayrı tutmak gerek çünkü CAS'ta davaların kural olarak 4 ayda sonlanması gerek. Ama CAS'ta 8-10 aya uzayan dosyalar da oldu. Bu dosya çok kapsamlı. Bu dosyayı incelemek için atanacak 3 hakem var ve bunlar ayrı ayrı incelemede bulunacaklar. Belki de CAS'ın vereceği karar kulüplere bir maddi tazminat kazandırabilir. Ben bu ihtimali çok az görüyorum. 

FENERBAHÇE'YE EK SÜRE VERİLMEZ
Bu yapılan savunmalar zaten hepimizin bildiği ve Disiplin Kurulu'nun da şahit olduğu savunmalar olacak. Amerika'yı yeniden keşfetmeyeceğiz yani. Orada farklı bir savunma olmayacak. Fenerbahçe ek süre talep edecek ama ben bunun da gerçekleşeceğini sanmıyorum. (sporhaberler.com)