UEFA, Trabzonspor'un 9 Mayıs 2014 tarihinde Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında yaptığı başvuru ile Fenerbahçe'nin 18 Haziran'da Trabzonspor hakkında yaptığı başvuruları 'yetkisi dahilinde olmadığı' gerekçesiyle reddetti.

UEFA Disiplin Müfettişi, iki kulübün de şikayetinin UEFA'nın yetki alanı dışında kaldığına dair görüş bildirdi.

Müfettiş, Trabzonspor'a zamanında bildirim yapmamasından dolayı 10 bin Euro para cezası istedi.

Trabzonspor 30 Mayıs 2014 tarihinde internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 'tarihi misyonu gereği' 9 Mayıs'ta UEFA'ya başvuruda bulunduğunu UEFA'nın da bu başvuruya verdiği cevapta soruşturma başlatıldığını bildirdiğini açıklamıştı.

Fenerbahçe ise aynı gün bir başka açıklama ile Trabzonspor'a cevap vermişti. Sarı lacivertliler ise açılan soruşturmanın prosedür gereği olduğunu belirtmişti: "UEFA'nın uyguladığı prosedür, UEFA'ya yapılan her tür şikayet için uygulanmakta olan rutin işleyiş ve prosedürden farklı olmayıp, Trabzonspor'un şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilen evraktan ibarettir."

18 Haziran'da ise bu kez Fenerbahçe UEFA'ya Trabzonspor ile ilgili başvuruda bulunmuştu. UEFA ise tüm bu başvuraları 17 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda ele almış ve konu üzerinde çalışmak için UEFA Disiplin Kurulu'ndan müfettiş atamıştı.

UEFA Disiplin Kurulu müfettişinin her iki başvuru için de hazırladığı rapora göre, her iki başvuru için de UEFA Disiplin Kurullarının karar verme yetkilerinin olmadığı ve başvuruların reddedildiği belirtildi. (Hürriyet)