UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Portekiz temsilcisi Benfica, deplasmanda İtalyan ekibi Juventus ile 0-0 berabere kalarak finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde ilk maçta 2-1 yenildiği Benfica'yı konuk eden Juventus, 22 dakika 10 kişi oynayan rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Bu skorla, Juventus Arena'da oynanacak final maçına adını Benfica yazdırdı.

Juventus Arena'daki mücadeleye etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. İlk dakikadan itibaren Benfica kalesini baskı altına alan Juve, özellikle Tevez'le pozisyonlar yakaladı. Ancak ilk yarıdan gol sesi çıkmayınca iki takım da devreye 0-0'lık eşitlikle girdi.

İkinci yarıda ise daha hızlı bir Benfica vardı. Juventus'la oyunu dengeleyen 'Kartallar', gol pozisyonları da yakaladı. Ancak 61'de ilk sarı kartını gören Enzo Perez 68'de 2. sarı kartı görünce Benfica 10 kişi kaldı. 81'de Osvaldo topu ağlara gönderse de Juventus'un gol sevinci ofsayt bayrağıyla yarıda kaldı.

Bu arada maçın son dakikalarında gerginlik yaşanırken, Juventus'ta yedeklerden Vucinic ve Benfica'da yedeklerden Markovic kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalardan da gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Benfica, finalde Sevilla'nın rakibi oldu.