Türkiye A Milli Basketbol Takımı, EuroBasket 2013 Elemeleri’ndeki son maçında Ülker Sports Arena'da Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi.

A Milli Basketbol Takımı, Ülker Sports Arena'da Çek Cumhuriyeti'ni 81-58 mağlup etti ve ikili averajda rakibinin üzerinde yer alarak finallere katılma hakkı elde etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye ilk çeyreğini 25-17 önde tamamladığı mücadelenin ilk 20 dakikalık zaman dilimini de 44-26 önde geçti.

Türkiye'nin galibiyetinde Semih Erden önemli rol oynadı. Double-double yapan Semih Erden 21 sayı-11 ribaundla maçı tamamlarken, Kerem Gönlüm de 20 sayıyla oynadı. İlkan Karaman'ın 11 sayısının yanı sıra Doğuş Balbay ve Serhat Çetin de 7'şer sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Emir Preldzic de 4 sayısının yanına 6 asist ekledi.

Rakip takımda ise Tomas Satoransky 15 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

SALON DOLMADI
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'nda son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan A Milli Takımı'nın bu kritik mücadelesinde salon dolmadı.

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada 10 bine yakın basketbolsever vardı. Salonun alt tribünlerde yer yer boşluklar gözlenirken, üst tribünlerde ise büyük boşluklar oluştu.

Geçtiğimiz sezonun ortasında açılan ve Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi ile THY Avrupa Ligi maçlarına ev sahipliği yapan Ülker Sports Arena, Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasıyla ilk kez bir milli mücadeleye ev sahipliği yaptı.Türkiye, grupta daha önce Belarus ve Portekiz ile Ankara'da, İtalya ile Kayseri'de karşılaşmıştı. (ntvspor)