Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında Romanya'yı 3-1 yendi.

Romanya'nın Kaloşvar şehrindeki BT Arena'da oynanan karşılaşmaya iyi başlayan taraf, ev sahibi takım oldu. Türkiye çok sayıda servis hatası yaptığı ilk setin sonlarında öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı. Romanya, ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette Ebrar Karakurt'un skorer performansıyla rahat bir oyun ortaya koyan Türkiye, 25-10 ile galip gelerek durumu 1-1'e getirdi.

Türkiye, üçüncü seti de etkili hücum performansıyla 25-20 kazanarak 2-1 üstünlük yakaladı.

İlk setten sonra Romanya'ya üstünlüğünü kabul ettiren Türkiye, dördüncü seti 25-17 ile hanesine yazdırarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan'ın ortaklaşa düzenlediği şampiyonaya galibiyetle başlayan Türkiye, gruptaki ikinci maçında 20 Ağustos Cuma günü Ukrayna ile karşılaşacak.

Maç TRT Spor Yıldız'dan naklen yayınlanacak.

KARAKURT, MAÇIN EN SKORERİ OLDU

Türkiye'nin en skorer ismi 26 sayıyla Ebrar Karakurt oldu. Karakurt’a Eda Erdem 15, Zehra Güneş 11, Hande Baladin 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay 2, Tuğba Şenoğlu ve İlkin Aydın 1’er sayıyla eşlik etti.

Homofobik söylemlerin hedefi olan Ebrar Karakurt için sosyal medyada binlerce destek mesajı paylaşılmıştı.

Şampiyona öncesinde Birgün gazetesine konuşan Karakurt, “Türk kadını bence her şeyin en iyisini hak ediyor ve biz Türk kadınını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Her zaman da devam edeceğiz buna. İnsanların ne dediğinin bir önemi yok. Biz başarılarımızla Türk halkını, Türk kadınını gururlandırmaya devam edeceğiz. Şunu da eklemek istiyorum, bizi desteklemeyen insanlar olabilir, bizi karalamaya çalışan insanlar olabilir ve biz bu insanlara en gerekli cevabı sahada vereceğiz, verdik, vermeye devam edeceğiz” demişti.