Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. maçında A Milliler İstanbul'da Almanya ile karşılaştı. Panzerlerin 3-1'lik üstünlüğüyle sona eren maçta Almanya’nın gollerini 35. dakikada Mario Gomez, 66. dakikada Thomas Mülleve 86. dakikada Schweinsteiger (penaltı) kaydetti. Türkiye'nin tek golü ise 79'da Hakan Balta'dan geldi.

Milli Takım, A Grubu'ndaki son maçında salı günü Azerbaycan ile karşılaşacak. Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak için Milli Takım, Belçika'nın Almanya deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Karşılaşmada, Almanya Milli Takımı'nı taraftarları yalnız bırakmadı. Türk Telekom Arena'da misafir seyirci tribününde yaklaşık bin 500 Alman taraftarı takımlarına destek verdiler.

Türkiye'nin grupta 2.'lik şansı için önemli olan mücadeleye medya da büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı yerli ve yabancı toplam 343 basın mensubunun takip ettiği, Almanya ve diğer ülkelerden 130 basın mensubunun maça geldiği kaydedildi. Maçta 213 de Türk basın mensubu görev yaparken, karşılaşmada önemli maçlarda kullanılan örümcek kamera sistemi de çalıştırıldı.